7 ianuarie 2019

Matricea virtuala sau democratia... alternativă!

După ce-a căzut comunismul... de la vedere - cu timpul, pana azi, ne-am investit / convertit / risipit toată averea Țării și energia în DEMOCRAȚIE... ALTERNATIVĂ, pe internet, și ne-am mutat acolo cu familii cu tot - să trăim „virtual”; ne-am luat apoi fiecare, care cum soseam, pe rând, eșalonat funcție de „capacitate” - până la cei mai săraci (și cu duhul!) care tooot mai sosesc înca, se mută - domenii... „virtuale” și ne-am încropit, construit, „făurit” o noua personalitate, sau personalități, după caz - funcție de care câte fețe are... și mai adăugăm: scrijelim pereții mereu cu invective alese pt. (a)semeni căci aici nu există clase, rase, analfabeți ori... intelectuali recunoscuți, aici pereții-s pliiini de viața fiecăruia - și cu cât se deșiră și-nșiră mai mult... și cu cât scrijelește mai adânc... și-n peretele altuia eventual - cu-atat este mai... „activ”!

Aici poți avea ce meserie ai visat... în copilăria mica, și ce școală vrei tu... să fi absolvit, iar cei de azi se nasc direct... pe FB și imediat cresc... gata visători și devin nu peste multă vreme ideali - in „interfață”! Câte unul se mai trezește-n câte-un coșmar - că și-ar fi pierdut câinele, copilul sau nevasta... dar tot pe domeniul interactiv caută și și găsește de cele mai multe ori... Texte de-a gata, pt. necrolog sau urături de orice fel - să nu vă  stoarceți creierii că doar au fost și alții în situație si-au trebuit să gândesaca inaintea voastra! - „copy-paste” sau „share” și gata, și-au „partajat” și (a)sentimentul... până la matrimoniale!

CAUZA n-a identificat-o nimeni pt. care s-a refugiat atâta lume în această RETEA-LABIRINT infinită sau, mai ales, nu-și pun problema - pt. că nici nu vor să știe - cei care-ar putea... recupera și coborî OMUL cu picioarele pe pământ! Mai bine cu capul în nori, și cat mai mulți - ca-s... imponderabili oricum! Nevoia de-a fi băgat în seama & nevoia de comunicare / interceptare & nevoia de-A FI... - i-au separat pe aceștia de... mijloacele de informare („mass-media”): s-au săturat să li se tooot spună / transmită - căci mai aveau și ei de zis câte ceva și n-aveau cui! Acum, „iconici” cum se vad prin „avatare”... - vorbesc singuri, se fandosesc, se fălesc, se lafaie, se schimonosesc; avertizează, amenință, înjură, blesteamă și-și închipuie... că-s Cineva, cu „atitudine”! Ce tragi-comedie... - să aibă și putere!

Și - da, trebuie să recunosc pe lângă toate-cele... - AVANTAJUL EXCLUSIV: viața pe FB nu cunoaște depresia... căci de depresie suferă doar cei care trăiesc în tranșee și pe timp de pace - să vegheze... infinita libertate a „profilelor” majoritații! Idealiștii închipuiți - se cred buricul Pământului și au impresia că de ei depindem, definitiv! „Ghinion”... - că asta nu tine de partidele efemere care-i manipulează și „intrețin” isonul multimii; asta ține de OAMENI - care pot fi, care sunt... tot mai puțini ce-i drept! Pe de alta parte... dacă le-ați făcut pe toate-cele, și altele (toți știm ce - „că nu se poate trai altfel” ziceți!) - ce pretenții mai aveți, tot voi, Corupții și Corupătorii?! Primiți și oferiți... in continuare sau schimbați macazul; vă resemnați sau luați atitudine... prin implicare!!! E simplu: nu aștepta, nu judeaca; fă... altfel!

În ’89 au murit copii și tineri pt. delăsarea / complacerea părinților - și n-aveți remușcări; mai vreti? - c-am ajuns de unde-am pornit... dar am pierdut și „moștenirea” între timp și asta nu-i ghinion, e prostie! „Specifică” - cum cred unii? Și „originală” - cum ne place să credem despre noi c-am fi!
Următoarea revoluție credeți ca va fi pe FB cum a fost cealaltă - „în direct” pe tv?! Nu; este subliminală, și are loc în acest timp, are loc tot timpul de atunci... până ne duc de-a valma, cei nevazuți, unde trebuie: la capăt - și gata, nu mai contați... iar de vă și treziți între timp (ceea ce-i prea puțin probabil!) cârtind „virtual” împotrivă - vai mie... de altă serie de tineri „rezistenti” în Piață - ca pe FB nu se moare și voi știți! 

Niciun comentariu: