16 mai 2011

Comentariile mele pentru linkurile:


comenteze toti public si la vedere dar sa-si asume – cu nume si prenume ca doar nu-s vip-uri cu pseudonim, acronim sau diminutive – „omologate”! 
iresponsabili, oportunisti si foaaarte multi meschini. 
si cum multi au si… limba proprie – pe limba lor vor pieri: agramati frustrati. ceilalti – doar anonimi…

***
 

jurnalisti cu vocatie si performanta nu prea avem in presa locala mm!
profesional-istii merg de obicei la serviciu „sa-si faca treaba”;
profesionistii - se resemneaza „corespondenti” pe la alte publicatii, centrale,
sau se resemneaza de tot - proportional cu deznadejdea
indusa de patroni „mogulizati” (: discretionari cu „semifabricatele”)!
emisiunea aceasta sper ca a fost pt cat mai multi o „betie” buna cu...
Catalin! Vischi va rog, in continuare - cu vocatie si performanta!!!
succes

***

Absolut de acord cu „pozitiile” 20, 22 (insa „aserviti”... unii - lor insisi, cu autosuficienta), 33, 34 absolut, 43, 49, 50, 63 (... doar „ieri...”?), 68 perfect, 83, 91 (mai putin „majoritatea covarsitoare”... pasiva), 93 (: regretabil produsul media - consacrarea „Pinochio”...), 107 (?!; e-mm intelege si dl.RD va accepta:) 111 si concluzia 112! ( vezi alta mostra de neprofesionalism pe http://jurnalism-corespondenta-publica.blogspot.com/2011/01/organelor-costin-si-dobocan-replica-la.html )

*
 „Cainele de paza” este acum de vanatoare si este „setat” sa indice cararea din stanga sau dreapta insa democratia  e  virtute, nu  carare, si majoritatea (politicieni si jurnalisti) se ratacesc cautand sau evocand „calea (lor) de mijloc”!
„Cainii”, cand ajung la… „morala”, fabulele-s preparate deja: Boul si vitelul, Soarecele si pisica, Corbul si vulpea, Greierele si  furnica, etc.  – dupa cazuri… si, sa evite (doar) degustarea si  impartasirea concluziei  catre „cititorii / ascultatorii / telespectatorii nostri” (pasivi  – conservati  cu strategie la persoana a 3-a) –  musca vanatul, il anihileaza, il paralizeaza, il otravesc  la start  si-l ofera drept picanterie, monitorizandu-i agonia indusa  – contrar deontologiei de a emite semnale cum ca exista…  si prada (posibila) si haitasi si vanatori… – altii decat ei, cainii, interpusi a-i identifica, „oglindi” si semnala norodului, ignorat de toti! 
„Ocrotiti vanatul” – sintagma nula in logica ei cu aceasta exceptie:
nu rumegati,  cu ironie si retorica, satui de satisfactia intuitiei – in numele nostru si anticipat – siesta dupa… lehamite!
Festinul este al poporului dar nu-i flamand suficient daca mai dormiteaza insa nu v-a mandata sa-l nesocotiti prin… substituire!
Si daca n-a votat – nu doreste, logica primara si proba la ipoteza enuntata.
Re-animati-l, motivati-l, apelati-l  – aceasta-i menirea 2 a presei – caci poporul (prin alesi) este prada in aceasta ecuatie!!! Si cum se va mai maturiza frustratul adolescent Oedip al N-alea, dupa jertfirea stirpei sale barbatoase, altfel decat ca „trofeu”, atarnat de gatul aceleiasi tari-mame? Pe parcurs poate interveni insa, imprevizibil – decapitarea:  „eroina” va ramane o femeie stearsa, consumata si stearpa. Calaul – absolut invizibil si evident de alt neam; doar interpusii erau de-ai nostri, cei care se jucau cu diademele prin transee fara sa stie, in umbra reflexiei si tooot inseiland cuvintele-n osanda …
Poporul genereaza Tara, nu invers – contrar aparentelor!

Caracter si perseverenta la politicieni, vocatie si performanta la jurnalisti – mi-as dori…

Niciun comentariu: