21 iulie 2009

Deocamdata, antiteza exacta:

Educatie sexuala si Muzica de Bach



Propusa si tot mai mult socotita drept necesara in scoli – Educatia sexuala, fireste!
Neasociata cu ”estetica”, doar cu psiho-biologia si eventual bunul-simt si morala, educatia sexuala sui-generis, confera ”directie” sexului. Multe forme – nuduri – statice (pictura, sculptura etc) si dinamice (dans, balet, prezentari de moda) exploatate de artisti, creatori si designeri, sugereaza sexul. Estetic. Evident, in absoluta contradictie cu sugestia creata de ultimul gen de moda, ultimul gen de muzica, (ma refer la vers si nu la ritm) si ultimul gen de profesie; caci sexul, grosso modo, stârneste instinctul iar nu creatia. Putem deduce, ca predarea in scoli a sexului ”brut”, deschide o perspectiva meseriei in nomenclator.
Urmeaza ”morala” la (alta!) fabula: in editia promotionala a emisiunii ”Artmania” din 25 septembrie 1999 la TvR 1, un sofer de cursa lunga isi traducea apetitul pentru muzica de ”consum”. Sa-l intrebi de Bach nu era doar o impolitete ci chiar o agresiune si sigur, o imprudenta! Dar si o responsabilitate asumata: daca a auzit despre Bach – stie sigur ca a decedat! De ce nu l-a intrebat reportera si mai mult, ceva despre ”Arta fugii” in regim de cursa lunga sau daca in timpul liber cânta la pian ariile din gradina personala?!
Revenind, ”educatie” sexuala fac productiile cinematografice.
Ora / materia introdusa in scoli preda rolul sex-ului si-i recunoaste implicit unicul efect de reproducere (asigurarea perpetuarii speciei umane) sau nu – functie de masurile contraceptive.
Din prea mult bun-simt si morala (de care se ocupa cel mai mult familia, daca se) actul sexual nu doar ca, nu este recomandat, este chiar interzis.
Dar dragostea?
”Estetica” firii sta in rafinament. Si uneori, doar in artist!


(articol publicat in urma cu 10 ani)

Niciun comentariu: